• Deep Purple Deep Purple Belgrade, 27 Feb 2006
 • Simply Red Simply Red Belgrade, 31 Aug 2006
 • Chris Jarrett Chris Jarrett Niš, 27 Apr 2007
 • Toto Cutugno Toto Cutugno Vrnjačka Banja, 9 Jun 2007
 • Ken Hensley Ken Hensley Zaječar, 2 Aug 2007
 • Wishbone Ash Wishbone Ash Zaječar, 4 Aug 2007
 • Emma Shaplin Emma Shaplin Viminacium, 30 Aug 2008
 • Harlem Gospel Choir Harlem Gospel Choir Belgrade, 2 Dec 2009 / Niš, 3 Dec 2009
 • Paul Young Paul Young Belgrade, 17 Feb 2010
 • Jeff Beck Jeff Beck Belgrade, 7 July 2010
 • Georgie Fame Georgie Fame Niš, 13 Aug 2010
 • Troy Troy Belgrade, 6 March 2011
 • American Gospel Choir American Gospel Choir Novi Sad, 14 Dec 2011 / Belgrade, 15 Dec 2011 / Novi Pazar, 16 Dec 2011 / Niš, 17 Dec 2011

     
sajt na srpskom jeziku
sajt na engleskom jeziku

Srdjan D. Stojanović, Managing Director

Ivan Morić, Sales Manager

Vlada Rakić, Production Manager

Ksenija Stojanović, PR & Webdesign

Djordje Petrović, PA & Lights

 

 

MULTIMEDIA CONCERTS TIM

Preduzeće MULTIMEDIA CONCERTS d.o.o. u svojem sadašnjem obliku je otpočelo sa radom u januaru 2006. godine. Medjutim, ono nije potpuno novo ime na muzičkoj sceni Srbije. U sličnom personalnom sastavu krajem osamdesetih i početkom devedesetih godina prošlog veka delovalo je mešovito britansko-madjarsko-srpsko preduzeće pod imenom MULTIMEDIA. Ono je na prostorima SFRJ organizovalo koncerte svetskih muzičkih zvezda kao što su Tina Turner, Alice Cooper, Bob Dylan, Motorhead, Pat Metheny i drugi. Zbog nesretnog kraja SFRJ, osnivači firme MULTIMEDIA su 1992. godine doneli odluku o gašenju jugoslovenske ekspoziture ove multinacionalne firme.

Dok je region bivše SFRJ bio zahvaćen ratovima i problemima tranzicije, matična kompanija MULTIMEDIA Organisation Europe je tokom devedestih godina postala lider na tržištu celokupne Istočne Evrope - od Poljske na severo-zapadu, preko baltičkih republika, Rusije, Češke, Slovačke, Madjarske, Rumunije i Bugarske. U drugoj polovini devedesetih obnovila je prisustvo i na tržištima Slovenije i Hrvatske. Posle promena 5. oktobra 2000. godine, otvorila se mogućnost da i Srbija ponovo bude uključena u regionalnu mrežu MULTIMEDIA Organisation Europe. Predsednik kompanije Laszlo Hegedus pozvao je starog prijatelja i pouzdanog poslovnog partnera Srdjana Stojanovića da u Srbiji otvori MULTIMEDIA CONCERTS. Nova-stara firma, MULTIMEDIA CONCERTS, sa kompanijom MULTIMEDIA Organsation Europe ima ekskluzivni ugovor o poslovnoj saradnji, ali je u vlasničkoj strukturi 100% domaća (srpska) firma.

Prvi zajednički projekt izmedju starih partnera bio je koncert grupe DEEP PURPLE, održan 28. februara 2006. u hali 1 Beogradskog sajma. Na taj način se ime MULTIMEDIA CONCERTS ponovo vratilo na tržište Srbije, a koncertu je prisustvovalo preko 5,000 ljudi.

Naredni koncert po planu je trebalo da bude gostovanje legendarnog britanskog autora, basiste i pevača STINGA u Beogradskoj Areni 18. juna 2006. godine. Uprkos potpisanom ugovoru sa izvodjačem, gradske vlasti Beograda nisu osposobile dvoranu za bezbednu upotrebu, pa je koncert premešten na petrovaradinsku tvrdjavu u Novom Sadu, ali u organizaciji druge firme.

Na svu sreću, MULTIMEDIA CONCERTS nije pretrpela štetu zbog otkazivanja beogradskog koncerta, vec je svoje aktivnosti usmerila na naredni projekat: koncert sastava SIMPLY RED, održanog 31. avgusta 2006. godine u beogradskoj hali Pionir. Ovo je bio potpuni trijumf, ne samo u umetničkom smislu, već su sve karte za koncert bile unapred rasprodate. Time je firma MULTIMEDIA CONCERTS zaokružila uspešnu povratničku sezonu.

U 2007. godini došlo je do mnogo potresa na muzičkom tržištu Srbije. Veliki broj organizatora koncerata počeo je da publici nudi brojne izvodjače, uprkos vrlo ograničenoj platežnoj moći kupaca karata-potrošaca. U konsultacijama sa partnerima iz LIVE NATION, najveće svetske promoterske kuće koja je u medjuvremenu kupila MULTIMEDIA Organisation Europe, menadžment MULTIMEDIA CONCERTS u Srbiji je rešio da vodi opreznu politiku. Umesto da ulazi u visoke rizike organizacije pojedinih koncerata, opredeljenje u 2007. godini je bilo da se rade samo programi koji unapred imaju obezbedjeno finansiranje nezavisno od prodaje ulaznica. Tako je MULTIMEDIA CONCERTS u toku 2007. godine u Nišu organizovala koncert eminentnog jazz pijaniste CHRISA JARRETTA, uz podršku kompanije Philip Morris, najvećeg stranog investitiora u Srbiji. Festivalski gala-koncert kralja italijanske kancone TOTA COTUGNA u Vrnjačkoj Banji organizovan je uz pomoć pula sponzora RTS.

Nastupi britanskog klavijaturiste KENA HENSLEYA i grupe WISHBONE ASH na 41. Gitarijadi u Zaječaru bili su kruna sezone, gde su lokalna samouprava i vodeće lokalno industrijsko preduzeće (Pivara EFES) dali veći deo sredstava za troškove i honorare učesnika. Ne samo da je za Gitarijadu firma MULTIMEDIA CONCERTS obezbedila inostrane izvodjače od ugleda, već je preuzela na sebe i kompletnu tehničku produkciju manifestacije, uz pomoć partnerske firme MAGIC LIGHT. Sa organizatorom Gitarijade, Domom omladine Zaječar, postignut je dogovor o dugoročnoj poslovno-tehničkoj saradnji, kako bi se ova najstarija rock manifestacija na Balkanu podigla na svetski nivo.

U 2014. godini MULTIMEDIA CONCERTS planira nove atraktive koncerte, a o detaljima, datumima i mestima održavanja moći ćete se informisati na ovoj internet stranici.

Copyright (c) 2006. All rights reserved. Design by Ksenija Stojanovic